DOLAR 32,3452 0.28%
EURO 35,1294 -0.04%
ALTIN 2.310,241,45
BITCOIN %
Ankara
19°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

165 okunma

Son dakika: Meteoroloji lapa lapa kar yağacak illeri açıkladı! Alarm verildi…

ABONE OL
28 Ocak 2023 01:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika haberi… Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Güney ve Kıyı Ege’de kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyıları, İzmir, Aydın’ın batısı ve Muğla ile Antalya’nın merkez ve batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Güney ve Kıyı Ege ile Göller Yöresi’nde kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyıları, İzmir, Aydın’ın batısı ve Muğla ile Antalya’nın merkez ve batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak , 1200 m üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

METEOROLOJİ’DEN 5 GÜNLÜK TAHMİN HARİTASI: BEKLENEN KAR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük Hava Durumu raporunu da açıkladı. Yeni hava durumu raporuna göre cumartesi günü, yurdun tamamında yağış görülecek. İç ve doğu kesimlerde kar, kalan yerlerde yağmur öngörülüyor. Yağışlar, Antalya çevreleri ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde Sağanak, Doğu Anadolu’nun iç kesimleri ile güneyinde yoğun kar şeklinde olacak.

Ocak ayının sonuna gelinmesine rağmen hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, “Kış hiç gelmeyecek mi?” sorularına neden oldu. Özellikle İstanbul’da hava sıcaklıkları son iki gündür yavaş yavaş düşmeye başlarken, meteoroloji uzmanları mega kent için Şubat ayını işaret etti.

EGE’YE SEL UYARISI

İstanbul’da cuma, cumartesi ve pazar günlerinin yağışlı geçeceği öngörülürken, Ege için kritik bir uyarı geldi. Çanakkale, Dikili, İzmir ve Manisa arasında çok şiddetli yağış olacağı kaydedilerek, sel riskine karşı uyarıda bulunuldu.

DOĞU ANADOLU’NUN YÜKSEK KESİMLERİNE KAR YAĞACAK

Öte yandan Doğu Anadolu Bölgesi’nde de kar yağışı bekleniyor. Ayrıca, Kayseri, Kahramanmaraş, Sivas, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Malatya, Elazığ ve Diyarbakır’ın yükseklerine yoğun kar yağabileceği belirtildi.

TÜRKİYE GENELİ YAĞIŞLI SİSTEMİN ETKİSİNE GİRİYOR

Yarın, Marmara, İç Anadolu, Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin tamamı ile Doğu Anadolunun doğusunda yağış görülecek. Yağışların, Mamara, Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun batısında kuvvetli olması öngörülüyor. Yağış alan bölgelerde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Cumartesi günü, yurdun tamamında yağış görülecek. İç ve doğu kesimlerde kar, kalan yerlerde yağmur öngörülüyor. Yağışlar, Antalya çevreleri ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde sağanak, Doğu Anadolu’nun iç kesimleri ile güneyinde yoğun kar şeklinde olacak.

KARS ÇAYI, ÇILDIR GÖLÜ BUZLA KAPLANDI

AA’da yer alan habere göre kurak bir kışın yaşandığı bölgede, soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Kars’ta Arpaçay Barajı’na dökülen Kars Çayı’nın Akyaka mevkii buzla kaplandı.

KÜÇÜK ŞELALELER DONDU

Sarıkamış ilçesinde de Keklik Vadisi’nde bitkiler kırağı tuttu, küçük şelaleler ve çeşmeler dondu.

“UMARIM BEKLENEN KAR YAĞAR”

Vatandaşlardan Türkü Doğa, karın yağmamasından dolayı havanın soğuk seyrettiğini belirterek, “Geceleri hava sıcaklığı eksi 18 derecelere kadar düşebiliyor. Çok soğuk, dereler buz tutuyor. Hafta sonu kar bekleniyor umarım beklenen kar yağar” dedi.

Öte yandan Kars Çayı’nın donmayan bölümünü mesken tutan yeşilbaş ördekler, beslenirken görüntülendi.

CAMLAR BUZ TUTTU

Termometrelerin gece eksi 25’i gösterdiği Ardahan’da da soğuk hava yaşamı olumsuz etkiledi. Akarsu ve göletlerin yüzeyi dondu, bazı ev ve iş yerlerinin camları buz tuttu. Ormanlık bölgelerdeki ağaçlarda da kırağı oluştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş