DOLAR 32,3199 0.2%
EURO 35,1291 -0.01%
ALTIN 2.292,330,67
BITCOIN %
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

223 okunma

Tam da kurtulmuştuk! Maske yeniden hayatımıza girecek mi? Ebeveynler dikkat: Yeni salgın kapıda olabilir

ABONE OL
17 Kasım 2022 13:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

                      
HABER 7 – ÖZEL

Son dönemde ateş, kusma ve ishal gibi belirtilerden ötürü hastaneye başvuran vakaların sayısında gözle görülür bir artış yaşanıyor.

Hastaların önemli bir bölümü Covid-19 şüphesiyle hastanelerin ilgili birimlerine başvursa da yapılan testlerde negatif sonuçla karşılaşılabiliyor.

Fakat hastalığın günlerce, hatta aylarca geçmediği durumlar da söz konusu. Özellikle hastanelerin çocuk acil bölümlerindeki hasta kayıtlarında artış yaşanırken, ‘maske’ kullanımı da yeniden önem kazanmış durumda.

Medipol Çamlıca Üniversite Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden Uzman Doktor Elif Sümeyra Sabancı Birinci, konuya ilişkin olarak Haber7.com’a özel açıklamalarda bulundu.

Maske kullanımına dair görüşlerini de paylaştı. İşte, Uzman Doktor Sabancı Birinci’nin açıklamalarından satır başlıkları!

Çocuk acillerde büyük bir yoğunluk yaşandığı söyleniyor. Vakaların çoğunluğu hangi şikayetlerden ötürü hastaneye gelmekte?

Acil servislere ve polikliniklere Öksürük, ateş bu dönemde en sık başvuru sebepleri, bunları boğaz ağrısı, karın ağrısı, kusma, ishal takip ediyor. semptom skalası yükseldi, hastaneye yatış oranı arttı.

Özellikle hastalığın başlayış ve bitiş dönemi arasındaki yorucu süreç bitiyor, aile derin bir nefes alırken hemen peşinden ikinci enfeksiyon bulguları başlıyor.

Son iki aydır özellikle gözlemlediğimiz iki hastalık arasındaki iyilik halinin kısa sürmesi çocuğun bedeni, psikolojisi toparlanamadan yeni bir öksürük-ateş savaşı başlaması büyük bir sorun.

Belirtilen şikayetlere yönelik ebeveynler ne gibi önlemler alabilir?

Çocuklarımızın şikayetleri ilerlemeden hekim kontrolünden geçirilmesi hastane yatışlarını azaltacaktır.

Sağlıklı, mevsimin taze meyve sebzeleri tüketilmeli, ambalajlı ürünlerden uzak kalınmalı, özellikle dışarıda yemek yenilecekse sadece güvendiğimiz hijyenik yerler tercih edilmeli ve sigara kullanılan ortamlarda çocuklarımız asla bulunmamalıdır.

Yeni bir salgın söz konusu mu? Kapalı ortamlarda maske kullanımına yeniden geçilebilir mi?

Solunum yolu ile bulaşan viral hastalıklar belirgin şekilde arttı, kendimizi korumak için öksüren burnu akan insanların olduğu ortamlarda hastalıkların bulaşma hızı çok yüksek kalabalık AVM gibi kapalı ortamlarda maske takılması faydalı olacaktır, ancak çocuklarda maske uyumu kolay değil, çocuklarımız maske takmakta zorlanıyorsa bu ortamlara çocuklarımızla birlikte girmekten kaçınılmalıdır.

Öksürük veya burun akıntısı olan çocukların okula devam etmesi bütün sınıfın hasta olması anlamına gelebilmektedir, eğitimin aksamaması açısından hasta çocukların istirahate ayrılması, ve şikayetler ilerlemeden hekim tarafından değerlendirilmesi önerilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş