DOLAR 32,3243 0.22%
EURO 35,0952 -0.11%
ALTIN 2.300,651,03
BITCOIN 23031672,95%
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

310 okunma

TFF Gelişim Direkörü Oğuz Çetin’den Arda Güler’e övgü!

ABONE OL
20 Kasım 2022 17:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin, Fenerbahçeli Arda Güler’in yetenekleriyle iz bırakacak bir oyuncu konumuna doğru ilerlediğini ifade etti.

Fenerbahçe Futbol Akademi’nin bu sezon başlattığı ve 5 ülkeden 16 takımın katıldığı Uluslararası 11 Yaş Altı Can Bartu Turnuvası başlangıcına konuk olarak davet edilen Oğuz Çetin, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Futbol gelişim direktörü olarak bu tür organizasyonlara şahit olmanın mutluluğundan bahseden Çetin, bu kadar küçük yaş çocuklarının birbirlerinden öğrenecek çok şeyleri olduğunu ve kişisel gelişimlerinin bu şekilde sağlanabildiğini aktardı.

Fenerbahçe efsanesi Can Bartu’yu da saygıyla andığını kaydeden Çetin, “Can Bartu deyince de çok özel hikayeler aklıma geliyor. Abimin adı Can, biricik oğlumun adı Bartu, Fenerbahçe’de her şeyi yaşadık, Fenerbahçeliyiz.” dedi.

Arda’yı işaret etti

Sarı-lacivertli kulübün tarihine ismi yazılan büyük bir oyuncu olduğu hatırlatılarak, bugüne dek kendi seviyesinde bir oyuncuyla karşılaşıp karşılaşmadığı sorulan Oğuz Çetin, Arda Güler’i belirterek, “Toplama baktığımızda çok değerli, çok kaliteli, çok yetenekli, çok becerili oyuncular geldi, geçti bizler gibi ve yenileri de geliyor inanın bana. Herkesin kendi içinde bazı farklılıkları olabilir. Bugün camiayı da o yönde temsil edebilecek bir genç geliyor; Arda Güler gibi. Onun için asıl olan sadece futbolcu olmak değil hayatın bütününde yer alabilmek, iz bırakabilmek. O açıdan ben çok mutluyum.” diye konuştu.

“İz bırakacak bir oyuncu konumuna ilerliyor”

Arda Güler ile ilgili düşüncelerinin ne olduğu sorusuna ilişkin de görüşlerini paylaşan Çetin, şöyle devam etti:

“Ben Arda’da onu görüyorum. Hem eğitimi hem kişisel gelişimiyle hem de yetenekleriyle ve yeteneklerini geliştirmesiyle birlikte. Çünkü bütün olarak ele aldığımda Türk futbolunun önemli bir ismi olarak gelişecek, ortaya çıkacak. Bu gelişim süreci bence çok doğru ilerliyor. Aile yapısıyla, duruşuyla, sahadaki o yetenekleriyle gerçekten iz bırakacak bir oyuncu konumuna doğru koşarak ilerliyor.”


“Arda’nın sorumluluğu büyük”

Fenerbahçeli genç 10 numaranın futbolcu olmak isteyen çocuklar için de iyi bir örnek olduğunu vurgulayan Oğuz Çetin, “Zaten bugün 11 yaş çocuklarımız böyle bir ortamda futbol içinde birbirlerinden etkileşim içerisindeler. Bu çocukların örnek alacağı kişiler tabii ki A takımda şu anda üst düzeyde olan futbolcular olduğu gibi aslında alt yapıdan çıkıp A takımda oynayan Arda gibi oyuncular daha da öne çıkabiliyor. Onlar için idol oyuncular oluyor. O yüzden Arda’nın sorumluluğu büyük. Kendi kişisel gelişimini en doğru şekilde oluştururken, sahada çok başarılı bir Arda olması, herkes için bir örnek olacak.” ifadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş