DOLAR 32,3498 0.3%
EURO 35,1307 -0.02%
ALTIN 2.304,851,21
BITCOIN 22930743,55%
Ankara
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

145 okunma

TOGEMDER’den deprem bölgelerine yardım

ABONE OL
8 Mart 2023 16:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Derneğin Üsküdar’daki merkezinde toplanan yardımlar, burada ayrıştırılarak kolileniyor ve kamyonlara yüklenerek afetzedelere ulaştırılıyor.

Toplanan yardımlara ve derneğin faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili ve TOGEMDER İcra Kurulu Başkanı Mihrimah Belma Satır, derneğin depremin olduğu ilk geceden itibaren sosyal yardımlarını yapmaya başladığını ifade ederek,”Biz ilk gece ilk tırımızı çıkardık. Daha sonra üç büyük tırı Hatay’a gönderdik. İçinde ilaç, kadın hijyen malzemeleri, çocuklar için malzemeler, gıda, yiyecek, giyecek her şey vardı. Dördüncü tırımızı da Adıyaman’a gönderdik. Bizzat gitt

ik. Adıyaman’ın köylerinde bizzat götürdüğümüz ürünleri dağıttık.” şeklinde konuştu.

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN PSİKODESTEK ÇOCUK EĞİTİM MERKEZİ AÇILDI

Üsküdar Belediyesinin İskenderun’a 500 adet konteyner gönderdiğini ve bu konteynerlerin içindeki yatak, baza, yorgan ve ihtiyaç maddelerini TOGEMDER’in karşılayacağını vurgulayan Satır, “Adıyaman’da sosyal marketler açıldı. Millet bahçesinin içinde açılan sosyal marketin işleticisi biz olacağız.” bilgisini paylaştı.

Sosyal market için Adıyaman Belediye Başkanlığı, Adıyaman Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve TOGEMDER’in protokol imzaladıklarını kaydeden Satır, sosyal marketin içinde depremde zarar gören çocuklar için Psikodestek Çocuk Eğitim Merkezi açtıklarını söyledi.

DEPREMZEDELER İÇİN RAMAZAN PAKETİ HAZIRLANIYOR

Öte yandan TOGEMDER Onursal Başkanı Emine Erdoğan’ın tavsiyesi üzerine depremde mağdur olan kadın girişimcilere ve kadın kooperatiflerine destek olmak için çalışmalara başladıklarını belirten Satır, şunları kaydetti:

“Hayırseverlerden bize gelen her türlü malzemeyi burada biriktiriyoruz. Daha sonra ihtiyaç olan bölgelere gönderiyoruz. Şimdi bu ürünleri ramazan paketi haline getirmeye çalışıyoruz. Stajyerlerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz, danışma kurulu üyelerimiz ve hayırseverlerimizle birlikte ramazanda ihtiyaç sahiplerine ve depremzedelerine gönderilmek üzere ramazan paketi hazırlıyoruz. Bir ürünün bile ziyan olmaması için, gerçek ihtiyaç sahibine ulaşması için çalışmalar yapıyoruz. Buradaki bu malzemeleri hem kendi öz kaynaklarımızdan, hanımefendinin destekleriyle, hayırseverlerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz ve iş insanlarının destekleriyle oluşturduk.”

Üsküdar Belediyesi ile organize şekilde çalıştıklarını, belediyenin yaptığı çalışmalara lojistik desteği verdiklerini ifade eden Satır, bugün de İskenderun’a yorgan, battaniye ve nevresim gönderileceğini, Adıyaman’a ise su ve çocuk ayakkabısı gönderileceğini açıkladı.

İSTANBUL’A GELEN DEPREMZEDE AİLELERE EŞYA DESTEĞİ VERİLİYOR

TOGEMDER Danışma Kurulu Üyesi Sibel Betül Birer ise İstanbul’a gelen depremzede ailelere geçici olarak verilen evlerde ihtiyaç olan eşyaları temin ettiklerini söyleyerek, “Hibe verilen yani geçici bir süre verilen evlerimiz var. Kira bedelini ödeyen vatandaşlarımız, hayırseverlerimiz var. O evlerin içini düzenliyoruz. Bütün ihtiyaçlarımızı hayırseverlerle beraber tamamlamaya gayret sarf ediyoruz.” dedi.

TOGEMDER Danışma Kurulu Üyesi aynı zamanda AK Parti İstanbul Milletvekili Canan Kalsın, TOGEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Çelikbilek ve TOGEMDER Genel Müdürü Ayşe Buğra da derneğin çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

KAYNAK: AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş