DOLAR 32,3142 0.18%
EURO 35,0805 -0.18%
ALTIN 2.279,220,09
BITCOIN %
Ankara
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

121 okunma

Türkiye’de seçmen yine rekora koştu… ‘Avrupa ülkeleri arasında birinciyiz!’

ABONE OL
14 Mayıs 2023 20:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL
  • HABER7

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 14 Mayıs demokrasi şölenine damga vurmayı başardı. Seçime katılımın yüzde 87’yi aştığı seçimde, vatandaşlar dünyaya demokrasi dersi verdi. Seçime gösterilen bu yoğun katılım, uzmanların da dikkatini çekti. Seçime katılım oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan isimler, Avrupa ülkeleri içerisinde katılım oranı olarak Türkiye’nin “şampiyon” durumunda olduğunu vurguladı.

İşte o yorumlar…

YAKINCA: ŞAMPİYON YİNE TÜRKİYE

Gazeteci Yazar Gaffar Yakınca:

Parti pusulalarının çok büyük olması, bağımsızların bölgeye göre geniş olmasıyla bu seçimlerde Türkiye’deki demokratik gelişmişlik bir kez daha görüldü. Bugün itibariyle kazanan net bellidir; Türkiye demokrasisi kazandı. Yine göreceksiniz, Avrupa ülkeleri içerisinde en yüksek katılım Türkiye’de olacaktır. Şampiyon yine biz olacağız.

ÖZER: HUZUR DOLU SEÇİM

Gazeteci yazar Murat Özer:

Biz 5 yıldır seçimi, son 2 yıldır erken seçimi konuşuyoruz. Bugün Türkiye tarihinin belki de en huzur dolu seçimi yaşandı. Bunun sebebi muhalefetin sosyal medyaya sahip olduğu kadar, Türkiye hakim olamamasıdır. Türkiye’nin güçlü polisi, askeri jandarma teşkilatı var. Hiç kimseye fırsat vermedi. Neredeyse bütün seçimlerde kan akmıştır ama bugün kan akmadı. Bütün bunlar olmadıysa bu iddia edildiği gibi sosyal medyaya trol hesaplarla hakim olan muhalefetin gerçekte sokağa hakim olamadığını ve Türkiye’de devletin, emniyetin ne kadar güçlü olduğunu ve huzurlu bir şekilde bu seçim atmosferini bugün tamamlayabildiğini gösteriyor.

ÖVÜR: GEÇMİŞE GÖRE DAHA AZ GERİLİMLİ

Gazeteci Yazar Mahmut Övür:

Seçime büyük ilgi vardı. 1950’den beri biz irade koyan bir halkız. Halk yine bir devrim yapacaktır. Seçim süreci geçmişe göre daha az gerilimli geçti. Seçim sürecinin sonuna doğru siyaset maalesef biraz kirletildi. Bugün ise geçen hava pozitif geçti. Umarım bu olumlu hava siyasileri de etkiler. Böyle bir umutla seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum.

ŞAMLI: VATANDAŞLAR İRADESİNE SAHİP ÇIKTI

İstanbul 2 No’lu Baro Başkanı Yasin Şamlı:

Çok yoğun bir ilgi oldu. Vatandaşımızın iradesine sahip çıkması çok sevindirici. Batı’nın bu seçimlere ilgisi. Medyalarında kullandıkları dil bunları çok manidar görüyorum. Almanya’da bir seçim olduğu zaman bizim orada milyonlarca vatandaşımız olduğu halde biz o kadar ilgi duymuyoruz. Fransa seçimlerine bu kadar ilgi duymuyoruz. Onlar niye bu kadar ilgi duyuyorlar? Onlar sömürme mantığını taşıyorlar hala. Manda zihniyeti hala var. Türkiye üzerinde emelleri var. Bunu son zamanlarda çok net gördük. Vatandaşımız da bunu biliyor. Bu seçime yoğun katılımın bir sebebi de bu. Türkiye; bir Almanya değil, Japonya değil, İsveç değil, İtalya değil… Türkiye kendi sınırlarından da ibaret değil. Türkiye demek Ortadoğu demek, Kafkasya demek, Türk dünyası demek, bütün İslam dünyası demek… Bizim de milletimizin iradesine sahip çıkmamız gerekiyor.

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş