DOLAR 32,3857 0.19%
EURO 35,0704 -0.08%
ALTIN 2.325,570,28
BITCOIN %
Ankara
19°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

151 okunma

Türkiye’nin dört bir yanından deprem bölgelerine yardım ulaştı!

ABONE OL
8 Şubat 2023 03:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş ve Gaziantep’te deprem: Türkiye’nin dört bir yanındaki belediyelerden yardım seferberliği!

Kahramanmaraş’taki depremde; Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa’da yüzlerce bina yıkılırken çok sayıda can kaybı haberi geldi. İstanbul, İzmir, Bursa ve birçok il deprem bölgesine kurtarma ekibi yolladı.

Deprem Gaziantep, Sivas, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon başta olmak üzere birçok kentte hissedildi. 

YERLİKAYA: 23 UÇAK VE 3746 PERSONEL SEVK EDİLDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 23 uçak ve 3 bin 746 personel ile bölge müdürlükleri, büyükşehir ve ilçe belediyelerince gönderilen 413 iş makinesinin deprem bölgesine sevk edildiğini bildirdi.

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Saat 20.00 itibarıyla İstanbul’umuzdan; 23 uçak ve 3 bin 746 personelimiz ile Bölge Müdürlükleri, Büyükşehir ve İlçe Belediyelerince gönderilen 413 iş makinesi, başta Hatay olmak üzere deprem bölgesine sevk edildi. Allah ülkemizi her türlü afetten korusun.” ifadesini kullandı.

BURSA, ESKİŞEHİR, ÇANAKKALE, KÜTAHYA, YALOVA VE BİLECİK’TEN YARDIMLAR ÇIKTI

Bursa, Eskişehir, Çanakkale, Kütahya, Yalova ve Bilecik’ten yola çıkan çok sayıda ekip, depremden etkilenen illerdeki çalışmalara katılacak.

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) bağlı 50 personel, 13 araç ve 3 arama kurtarma köpeği ile bölgeye gitti.

Bursa’daki sivil toplum kuruluşları (STK) ve kamu kurumlarından toplam 538 personel, 92 araç ve 6 arama kurtarma köpeği de çalışmalarda görev almak üzere Kahramanmaraş’a yola çıktı.

SAMSUN, TOKAT, SİNOP, AMASYA, ÇORUM VE ÇANKIRI’DA DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Samsun, Tokat, Sinop, Amasya, Çorum ve Çankırı’da depremzedeler için yardım kampanyaları başlatıldı. Tokat’tan yardım tırının ilki yola çıktı.

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde mağdur olan vatandaşlara destek olmak için yardım kampanyası başlatıldığı duyuruldu.

Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi tarafından başlatılan kampanya sonrasında toplanan gıda ve ihtiyaç maddelerini taşıyan ilk tır, deprem bölgesine gönderildi.

Vatandaşlardan toplanan battaniye, kuru gıda, kışlık giysi ve temizlik ürünlerinden oluşan yardımların depremzedelere ulaştırılacağı belirtildi.

KARADENİZ’DEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Trabzon, Rize, Ordu, Artvin ve Gümüşhane’de vatandaşlar, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyalarına desteklerini sürdürüyor.

Trabzon’da vatandaşlar, Valilik koordinasyonunda Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde oluşturulan “Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi”ne adeta akın etti.

RİZE’DE DE VATANDAŞLAR YARDIMLARA DEVAM EDİYOR

Valilik Kriz Koordinasyon Merkezi öncülüğünde yardımların tek elden toplanması için il merkezinde 4, ilçelerde ise birer merkez oluşturuldu.

Rize’de faaliyetini sürdüren 13 firma ise bölgeye 22 iş makinesi ve personel ile 5 tır yardım gönderdi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY’DAN YARDIM AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, uçaklarla da ayni yardımların ve arama kurtarma ekiplerinin bölgedeki havalimanlarına nakliyesine yönelik çalışmaların yoğun şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

Fuat Oktay, barınma konusuyla ilgili çadır, yatak, yastık, çarşaf seti, battaniye, mutfak seti gibi ihtiyaçların da hızlı şekilde bölgeye sevk edildiğini aktardı.

Türk Kızılay başkanlığındaki beslenme grubu ile AFAD başkanlıklarının tüm illerde ve ilçelerde beslenme faaliyetleri yürüttüğünü aktaran Oktay, Milli Eğitim Bakanlığının da yurtlarda barınanların beslenme ihtiyacını karşıladığını anlattı.

BURDUR

Burdur Valiliğinden yapılan açıklamada, depremden etkilenenlere acilen ulaştırılmak üzere Valilik koordinesinde ayni ve nakdi yardım kampanyası düzenlendiği belirtildi.

Ayni bağışta bulunmak isteyenlerin, öncelikle katalitik soba, kışlık kıyafet, battaniye, hijyenik malzeme, çocuk bezi ve maması, hazır ve bozulmayacak nitelikte paketli gıda gibi bağışlarını merkez ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla bölgeye iletebilecekleri kaydedilen açıklamada, nakdi destek vermek isteyenlerin ise “DEPREM” yazarak 1866’ya SMS gönderebileceği (SMS bedeli: 20 lira) ya da AFAD Başkanlığının banka hesap numaralarına bağış yapabileceği bildirildi.

AMASYA

Amasya İl Özel İdaresi koordinasyonuyla 60 araç depremden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesine gönderildi.

Bir greyder, 7 kanal kazıcı ve yükleyici, 4 ekskavatör, 1 mini ekskavatör, 8 büyük damperli kamyon, 6 küçük damperli kamyon, 3 yükleyici, 4 dört çarpı dört kamyon, 1 kasalı kamyon, 11 tır nakil aracı, 1 otobüs, 1 minibüs, 1 akaryakıt tankeri, 2 transit pikap (1 tonluk yakıt tankı), 6 kamp treyler ve 3 jeneratör toplamda 60 aracın deprem bölgesinde enkaz kaldırma gibi çalışmalara katılacağı belirtildi.

MANİSA

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde (GAMER) deprem bölgesine gönderilecek ekipler ve yardımlara ilişkin toplantı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Vali Yardımcıları Mesut Eser ve Mustafa Yıldız ile kurum yetkililerinin katıldığı toplantıda bölgede ihtiyaç duyulan malzeme, ekipler ve yardımlara ilişkin yetkililerle istişarede bulunuldu.

İl merkezindeki yardım malzemeleri Manisa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Atatürk Spor Salonu ve Şehzadeler Spor Kompleksi Çok Amaçlı Spor Salonunda toplanıyor.

Soma’daki maden işletmeleri de deprem bölgesine tahlisiye ekiplerini gönderdi. Üç maden şirketi bünyesinde faaliyet gösteren 72 kişilik 3 tahlisiye ekibi, depremin etkili olduğu bölgelerde görevlendirildi.

Maden şirketleri ayrıca, bölgeye içme suyu, battaniye ve çadırın bulunduğu 1 tır gönderdi.

ARDAHAN

Ardahan Valiliğinden yapılan açıklamada, AFAD, UMKE, jandarma ve diğer kurumlar olmak üzere toplam 16 araç ile 46 personelin deprem bölgesine görevlendirildiği bildirildi.

Açıklamada, depremin yaralarının sarılması amacıyla Valilik ve AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde yardım kampanyası başlatıldığını ifade edildi.

AĞRI

Ağrı’da ise 9 AFAD, 8 UMKE, 7 belediye ekibi ile 7 arama kurtarma gönüllüsü, 5 araç, 4 ambulans, 12 sağlık görevlisi ve 1 mobil aşevi deprem bölgesine gönderildi.

Doğubayazıt ilçesinde bir iş insanı arama kurtarma ekipleri için deprem bölgesine 2 bin 880 çift iş eldiveni gönderdi.

KARS

Kars’ta AFAD İl Müdürlüğünden 1 araç, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE’den 1 araç ile 5 personel, İl Jandarma Komutanlığına bağlı 6 kişilik JAK timi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden 2 araç, 8 personel, Aile ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğünden 1 araç ve 12 personel deprem bölgesine intikal etti.

VAN

Van’ın Erciş ve Gürpınar ilçelerinde Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem nedeniyle yardım kampanyası başlatıldı.

Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediyesi ve Kızılay Şubesi koordinasyonundaki yardım kampanyasında vatandaşlar, depremden etkilenen vatandaşlar için temin ettikleri kullanılmamış kıyafet, gıda, battaniye ve kişisel hijyen malzemelerini ilçedeki Kızılay deposuna getirdi.

Görevlilerce tasnif edilen malzemeler, daha sonra paketlenerek, gönderilmeye hazır hale getirildi.

Erciş Kızılay Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Sağlam, deprem bölgesindeki vatandaşlara destek olmak istediklerini söyledi.

Toplanan yardımların koordineli şekilde bölgeye ulaştırılacağını belirten Sağlam, “Van’da 23 Ekim 2011’de yaşanan depremde 644 vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremin acısını tüm vatandaşlarımız hissediyor. Depremzedelerin yaralarını sarmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız.” dedi.

Kent sakinlerinden Ömer Karaman da yardım kampanyasına herkesin destek vermesi gerektiğini belirterek, “Evimde kullanılmamış 2 battaniyem vardı. Görevlilere teslim ettim. Biz de aynı durumu yaşadık. Depremin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Allah yardımcıları olsun.” diye konuştu.

Gürpınar Belediyesi de 5 personel, 2 kamyon, 1 tır ve 1 ekskavatörü deprem bölgesine sevk etti. Belediye Meclisi de 500 bin lira nakdi ve ayni yardım yapılması kararı aldı.

Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, depremin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Tanış, şunları kaydetti:

“Yaraları sarmak için seferberlik başlattık. Tüm Türkiye tek vücut olarak yaraları sarmaya çalışıyor. 4 iş makinamızı AFAD koordinasyonuyla bölgeye gönderdik. Yardım kampanyası başlattık. İhtiyaç duyulan tüm malzemeleri göndereceğiz. Meclis toplantımızda 500 bin lira nakdi yardım kararı aldık. Elimizden geleni yapmaya hazırız. Depremi yaşadık, zorlukların ne olduğunu biliyoruz. Bir koli yardımın ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Bu afeti de el ele vererek atlatacağız.”

Van Gölü Elektrik Dağıtım AŞ de deprem bölgesinde kurulacak çadırkentlere enerji verilmesi için ihtiyaç duyulan elektrik malzemelerini, 3 jeneratör, 4 arazi aracı, 3 sepetli platform aracı ve 22 kişilik arıza bakım ve onarım personelini bölgeye sevk etti.

ANTALYA

Depremin ardından kentteki kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelerden derneklere kadar birliktelik örneği sergilenerek, yardım kampanyaları başlatıldı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası ile Kumluca Ticaret Borsası koordinasyonunda yardım kampanyası hayata geçirildi. Kampanya kapsamında ANFAŞ Antalya Expo Center’de toplanacak yardımlar deprem bölgelerine ulaştırılacak.

Alanya’da kampanya duyurusunun ardından, Cumhuriyet Meydanı’nda oluşturulan alana çok sayıda kişi yardım malzemesi getirdi.

Yerleşik yabancılar da deprem bölgesine göndermek istedikleri yardım malzemelerini görevlilere teslim etti.

Rusya uyruklu Veronica Alekseva, AA muhabirine, Türk halkının acısını paylaşmak için yardım getirdiğini belirterek, “Bizler kardeşiz. Gerçekten üzücü bir durum. Hem acıyı paylaşmak hem de destek olmak için buraya geldim.” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Senatosu toplanarak, depremden etkilenen öğrencilerin ders kaydı ve tek ders sınavı gibi konularda mağduriyet yaşamamaları için düzenleme yaptı.

Antalya AKUT ekibi birim sorumlusu Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Yılmaz Sevgül koordinasyonunda Antalya AKUT Lojistik Üssünde kriz masası kurularak, deprem bölgesine 43 kişilik personel gönderildi.

Antalya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı da Kahramanmaraş’a 14 kişilik arama kurtarma ekibi sevk etti.

MARDİN

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğüne bağlı personel, itfaiye araçları, ağır tonajlı iş makineleri ile hafriyat kamyonları deprem noktalarına intikal etmek üzere yola çıktı.

Mardin Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğünden 51 personel, 2 ekskavatör, 2 onarım aracı, hafif ticari araç, 2 paletli ekskavatör, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığından 38 personel, 3 minibüs, tır, İtfaiye Daire Başkanlığından 42 personel, 5 araç, Fen İşleri Daire Başkanlığından 5 kamyon, 2 ekskavatör, 4 lopet, löder ve 20 personel deprem bölgelerine gönderildi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mardin’de herhangi bir can kaybının yaşanmadığını bildirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki tüm öğrenci yurtlarında ve spor tesislerinde hiçbir sorun olmadığını aktaran Demirtaş, isteyen vatandaşların buralarda kalabileceğini kaydetti.

ŞIRNAK

Şırnak Valisi Osman Bilgin başkanlığında Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde düzenlenen toplantıda, depremler dolayısıyla yapılacak yardımlar değerlendirildi.

Toplantıda, AFAD’dan 1 araç, 3 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 2 UMKE, 1 ambulans, İtfaiye Müdürlüğünden 2 araç, 8 personel, Cizre Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden 1 araç, 5 personel gönderilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada da, depremden etkilenenlere acilen ulaştırılmak üzere Valilik koordinesinde ayni ve nakdi yardım kampanyası düzenlendiği belirtildi.

Vatandaşların Kızılay ve AFAD’ın hesap numaralarına bağışta bulunabileceği kaydedilen açıklamada, “Ayni yardımda (çadır, battaniye, ısıtıcı, kışlık giyim malzemeleri, bot, tüketilebilir hazır gıdalar, içme ve kullanma suyu) bulunmak isteyen vatandaşlarımız il ve ilçelerimizdeki Sosyal ve Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürlükleri ile Türk Kızılay şubelerine başvuruda bulunabilirler.” ifadelerine yer verildi.

Şırnak Belediyesinin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda da, hayırseverlerin kullanılmamış malzemelerini bölgeye gönderilmek üzere belediye binası veya belediye zabıta noktalarına getirebilecekleri aktarıldı.

SİİRT

Siirt Belediyesinde görevli 85 kişilik ekip, Adıyaman’daki arama kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla yola çıktı.

Türk Kızılay Siirt Şubesince bir ikram aracı Gaziantep’e, 30 kişiden oluşan gönüllü ekip de arama kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla Diyarbakır’a sevk edildi.

İHH Siirt Şubesi Arama Kurtarma ekibi de Diyarbakır’a giderek, enkazdaki arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, depremden etkilenen vatandaşlar için spor salonları, camiler, taziye evleri, düğün salonları, Millet Kıraathanesi, Millet Bahçesi, anaokulları ile Siirt Belediyesine ait Sosyal Tesisler, Millet Bahçesi, Kızlar Tepesi ve Kadın Yaşam Merkezi’nin açık olacağını bildirerek, vatandaşlara sıcak çorba, içecek ve çeşitli ikramlarda bulunulacağını aktardı.

BİNGÖL

Bingöl Valiliği, Belediye ve Ticaret Sanayi Odası tarafından başlatılan kampanyaya vatandaşlar ve hayırseverler destek verdi.

Bingöl Belediyesinde ve bir alışveriş merkezinde bir araya getirilen battaniye, ısıtıcı, kışlık kıyafet, çocuk bezi, çocuk maması gibi malzemeler paketlenerek hazırlandı.

İlk yardım tırı deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Deprem bölgesine bir tır daha yardım gönderilecek.

Solhan ilçesinde de vatandaşlar ve hayırseverler tarafından çeşitli yardım malzemeleri toplandı.

BATMAN

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, İl Özel İdaresi bahçesinde arama kurtarma ekibini Gaziantep’e uğurlama töreninde, Valilik koordinesinde sabah saatlerinde 4 UMKE ekibi, 8 ambulans ile 47 personelin yardıma ihtiyaç duyan illere gönderildiğini söyledi.

Canalp, “Şimdi de Batman Belediyemizin, İl Özel İdaremizin, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının, Devlet Su İşlerinin, AFAD’ın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının, Kızılay’ın ve Kozluk ile Beşiri Belediyemizin kurmuş oldukları 55 aracımız ve 293 personelimiz Gaziantep için yola çıkıyor.” diye konuştu.

ERZURUM

Erzurum’da vatandaşların destekleriyle, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı.

Macera ve Ejder Off-Road kulüpleri ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, Palandöken Kaymakamlığı ve Palandöken Belediyesi desteğiyle, depremden etkilenenler için kentte yardım kampanyası düzenlendi.

Vatandaşların Aşık Sümmani Kültür Merkezi’ne getirdiği, soba, gıda ürünleri, çocuk bezi, giyecek ve battaniye gibi temel ihtiyaç malzemeleri paketlendi.

Kaymakamlığın desteğiyle iki tıra yüklenecek yardım malzemeleri, deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılacak.

Yardım malzemelerinin deprem bölgesine ulaştırılmasına kulüp üyeleri de off-road araçlarıyla destek verecek.

Macera Off-Road Kulübü Başkanı Lokman Toptaş, AA muhabirine, güne çok ciddi bir sarsıntıyla uyandıklarını söyledi.

Birçok ilde ciddi yıkımların olduğuna işaret eden Toptaş, “Bu konuya biz de duyarsız kalmadık ve Erzurum’da yardım kampanyası başlattık. Duyarlı olan Erzurum halkımız ciddi anlamda afet bölgesine gönderilmesi için yardım malzemeleri getirmekte ve bunları bizler de afet bölgemize yetiştirmeye çalışıyoruz. 2 tırlık malzemelerimizi doldurduk. Yarın sabah yola çıkacak malzemelerimize ekstra olarak malzemeler ilave etmeye çalışıyoruz. Şu anda battaniye, katalitik soba, elektrikli soba, kuru gıda, çocuk bezi ve kıyafetlerden oluşan yardım kolileri hazırladık. Bunları bu şekilde göndereceğiz.” diye konuştu.

ESKİŞEHİR

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Eskişehir Şubesince başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan battaniye, kışlık kıyafet, bot ve montlarla yüklü kamyon, bölgeye hareket etti.

Eskişehir Ticaret Borsası tarafından temin edilen 2 bin battaniye de depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

SAKARYA

Sakarya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Kahramanmaraş ve çevre illeri etkileyen depremlerin ardından 43 iş makinasını bölgedeki enkaz çalışmalarına katılmak için yolcu etti.

Ekrem Yüce, bu acı felaketin hep birlikte üstesinden gelecek, yaraları hep birlikte saracaklarını belirtti.

Araçların yola çıktığını bildiren Yüce, “Bu acıyı en iyi biz anlarız. Tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bugün ülke olarak tek vücut olduk. Rabbim beterinden korusun, ülkemize ve milletimize böyle acılar yaşatmasın. Mobil yardım tırımız, arama kurtarma köpeklerimiz ve ekip arkadaşlarımız yola çıktılar. Ayrıca hemşehrilerimizin katkılarıyla destek kampanyamızı başlattık. Tırlarımızı yüklüyoruz. Vatandaşlarımızı SASKİ teknik birimlere yardımlarını ulaştırmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı sahasında hazırlanan iş makinelerini bölgeye yolcu ettiklerini aktaran Yüce, “Kamyon, JCB, paletli ekskavatör, kazıyıcı gibi 43 farklı aracımız bölgedeki enkaz çalışmalarına yardımcı olmaları için yola çıktı. İnşallah bu acı felaketin hep birlikte üstesinden gelecek, yaralarımızı saracağız.” değerlendirmesinde bulundu.

EDİRNE

Edirne Valiliğinden yapılan açıklamada, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli yaşanan ve birçok ilde yıkıcı etkisi hissedilen depremin yaralarını sarmak ve arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere Edirne’den ekiplerin yola çıktığı belirtildi.

AFAD ve sağlık ekiplerinin deprem bölgesine doğru yola çıktığı aktarılan açıklamada, “AFAD Edirne İl Müdürlüğümüzden, Hatay iline 1 ekip ve 1 kaza kırım aracı, Kahramanmaraş iline 3 personel ve 1 adet 4×4 araç, Kilis iline 3 personel ve 1 adet 4×4 araç görevlendirilmiştir. Edirne İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekiplerimizden 5 ekip 17 personel ve 5 araç ile İl Özel İdareye ait 1 tır, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü 112 ambulans ekipleri tarafından 4 ekip 12 personel ve 4 araç ile Hatay iline görevlendirilmiştir.” ifadesine yer verildi.

Edirne Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü tarafından 3 ekip, 3 araç ve 12 personel Hatay’a görevlendirildiği belirtilen açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 6 ekip, 11 personel İstanbul bölge koordinatörlüğüne görevlendirilmiştir. Trakya Üniversitesi tarafından 1 ekip, 18 personel Hatay iline görevlendirilmiştir. Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 1 ekip, 16 personel Hatay iline görevlendirilmiştir. Edirne Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği tarafından 1 ekip, 2 personel Hatay iline görevlendirilmiştir.

Edirne Kızılay Derneği Şube Müdürlüğü tarafından 1 ekip, 2 personel, 1 mobil aşevi aracı Hatay iline görevlendirilmiştir. Trakya üniversitesi, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mag-Ame ekiplerini Hatay iline naklini sağlamak üzere Edirne İl Özel İdaresinden 3 araç şoförü ile birlikte görevlendirilmiştir. DSİ 11. Bölge Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş iline 13 iş makinası ve 12 personel, Gaziantep iline 6 iş makinası ve 6 personel olmak üzere; toplam 19 iş makinası ve 18 personel görevlendirilmiştir. Edirne PTT Başmüdürlüğü tarafından 2 personel, 1 mobil araç Adana iline görevlendirilmiştir. Ayrıca 201 adet A tipi çadır, 1220 adet battaniye, 572 adet rulo yatak, 800 adet katlanabilir sünger yatak yüklü 4 adet tır Hatay iline hareket etmiştir. İlimizden toplam 24 ekip, 123 personel, 2 gönüllü, 40 araç deprem bölgelerine sevk edilmiştir.”

 

KAYNAK: AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
deneme bonusudedektifdeneme bonusu veren sitelerfixbetfixbet girişmatadorbethukuk forumDijital Pazarlama Ajansımatadorbetonline itibargaziantep escort bayangaziantep bayan escorthaberankara laptop alım satım
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş