DOLAR 32,3795 0.15%
EURO 35,0349 -0.16%
ALTIN 2.323,080,19
BITCOIN %
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

192 okunma

‘Twitter Dosyaları’ndaki ifşaat büyüyor: ‘Rus botu’ diye yüzlerce hesabı izlemişler

ABONE OL
29 Ocak 2023 15:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Twitter Dosyaları olarak adlandırılan ifşaların son serisi, bağımsız gazeteci Matt Taibbi tarafından paylaşıldı. Yeni belgelerde, Demokrasiyi Koruma İttifakı’nın bir girişimi olan Hamilton 68 sistemiyle işaretlenen, muhafazakar ve sağ eğilimli hesapların “Rus botu” olarak etiketlendiği, medyanın yönlendirildiği ve bu sahtekarlıktan bazı Twitter çalışanlarının duyduğu rahatsızlık gözler önüne serildi.

ABD’li milyarder Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla ortaya çıkan kirli ağ, her yeni ifşa belgesiyle biraz daha gün yüzüne çıkıyor.
 
Bilindiği üzere Demokrasiyi Koruma İttifakı (ASD), sözde Rusya’nın sosyal medya üzerindeki etkisini tespit etmek için eski ABD ulusal istihbarat yetkililerinin uzmanlığından yararlanan, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak ortaya çıkmıştı.
 
ASD’nin danışma kurulunda yazar Bill Kristol, Hillary Clinton kampanya yetkilisi John Podesta ve ulusal güvenlik kurumlarının bazı eski çalışanları yer alıyor.

600 HESABI İZLEMİŞ
 
Twitter Dosyaları’nın son serisinde ASD’nin, Rus botları olduğunu iddia ettiği 600 Twitter hesabını izlediği ortaya atılan Hamilton 68’i, Twitter için bir referans noktası haline getirdi.
 
Bu gösterge panosu, ana akım medyada büyük beğeni topladı. Dünyanın en etkili yayınları arasında yer alan Politico’dan, Washington Post’a kadar ana akım medya Hamilton 68’in Rus botları yalanını kamuoyuna servis etti.

MİMLENEN LİSTELER RUS BOTU DEĞİL
 
Bağımsız gazeteci Matt Taibbi’nin “Twitter Dosyaları” olarak bilinen ifşaatlar kapsamında ortaya çıkardığı yeni bilgilere göre, ASD’nin listesindeki hesaplar Rus botları değildi. Ayrıca, Twitter içerik moderatörleri listenin yanlış olduğunu biliyorlardı.
 
Taibbi, Twitter’ın eski güvenlik şefi Yoel Roth’un listenin yanlış olduğunu fark ettiğini gösteren birkaç e-postanın ekran görüntülerini yayınladı. Belgelerde, Hamilton 68’in meşru sağ eğilimli veya muhafazakar hesapları “Rus botları olmakla suçladığı” kesin bir şekilde ortaya çıktı.
 
TEYİTÇİLERİN REFERANS KAYNAĞI HATALI ÇIKTI
 
ABD ulusal güvenlik servisleriyle bağları olan bir kuruluş olan ASD’nin, çoğunlukla sağ eğilimli ve Trump’ı destekleyen bir grup Twitter kullanıcısını, Rus botu olarak etiketlemesi belgelerle gün yüzüne çıktı.
 
Öte yandan ana akım medyanın bu yanlış hikayeleri ısrarla kamuoyuna servis ettiği düşünüldüğünde, Twitter kirli ağının demokrasiye verdiği zarar bir kez daha tartışma konusu haline geldi.
 
Sadece ana akım medya değil, kamuoyunu ilgilendiren haberleri doğrulamak için kurulan ‘teyitçilerin’ de bu yönlendirici ve yanıltıcı bilgi kaynağını kullandığı ortaya çıktı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş