DOLAR 32,3199 0.2%
EURO 35,1291 -0.01%
ALTIN 2.292,330,67
BITCOIN %
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

222 okunma

Ukrayna füzesi Polonya’ya düşmüştü! Zelenskiy Rusya’yı suçladı

ABONE OL
18 Kasım 2022 01:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, gece saatlerinde Telegram hesabından yayınladığı görüntülü mesajında, Ukrayna-Rusya savaşına ilişkin hakkında birtakım açıklamalarda bulundu.

UKRAYNA’DAKİ ELEKTRİK KRİZİ

Rusya’nın son dönemlerde ülkesinin enerji altyapılarına yönelik gerçekleştirdiği yoğun hava saldırıları sonucu 18 bölgede milyonlarca insanın elektrik sorunu yaşadığına dikkati çeken Zelenskiy, “Bunlar milyonlarca tüketicidir. Hem elektrik üretmek hem de tedarik etmek üzere enerji altyapılarını eski haline getirmek için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

RUSYA’NIN ÇEKİLDİĞİ HERSON’DA SON DURUM

Zelenskiy, Ukrayna’nın Herson bölgesinde Rus ordusunun geçen hafta çekildiği yerleşim yerlerine elektrik, su, telefon bağlantısı gibi hizmetleri tekrar sağlamaya çalıştıklarını ve köylerdeki insanlara emekli maaşlarının verilmeye başlandığını kaydederek “Herson bölgesinde 20’den fazla yerleşim yerine elektrik hizmeti verildi.” açıklamasında bulundu.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın devam ettiğini vurgulayan Zelenskiy, şimdilik en sıcak çatışmaların Donetsk cephesinde sürdüğünü işaret etti.

Zelenskiy, “Donetsk bölgesinden gelen raporlar ve bilgiler değişmedi. Daha önce olduğu gibi aynı noktalarda şiddetli çatışmalar devam ediyor. Onlarca saldırıya rağmen mevzilerimizi koruyoruz.” sözlerini kullandı.

UKRAYNA DEVLET BAŞKANI: TÜM GERÇEKLERİ ORTAYA KOYMAYA ÇALIŞIYORUZ

Dün Polonya’ya füze düşmesine değinen Zelenskiy, bu konunun Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde de gündemde olduğunun altını çizdi.

Zelenskiy şöyle konuştu:

“Ukrayna’nın tutumu çok şeffaf. Tüm detayları, gerçekleri ortaya koymaya çalışıyoruz. Bundan dolayı uzmanlarımızın uluslararası soruşturma çalışmalarına katılmasına, diğer ortaklarımız gibi patlamanın yaşandığı alanda mevcut olan tüm verilere erişmesine ihtiyacımız var.”

Zelenskiy, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile telefon görüşmesini yaptığını aktardı. Füze düşmesi sonucu 2 kişinin yaşamını yitirmesi nedeniyle Duda’ya başsağlığı dilediğini aktaran Zelenskiy, “Rus saldırganlığı, 2 Polonya vatandaşının canını aldı.” değerlendirmesinde bulundu.

POLONYA’YA FÜZEYİ KİM ATTI?

Polonya’nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne 15 Kasım’da kaynağı belirlenemeyen bir füzenin düştüğü ve 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Bunun ardından Polonya Ulusal Güvenlik Komitesi acil toplanmış ve “askeri birliklerin savaşa hazır olma durumunun artırılmasına” karar verilmişti.

Birçok NATO ülkesi gelişmenin kaygı verici olduğu yönünde açıklamalar yapmış, Ukrayna, Letonya ve Estonya söz konusu füzelerin Rusya tarafından atıldığını öne sürmüştü.

RUSYA: KASITLI PROVOKASYONDUR

Olayın ardından Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada “Polonya toprağına Rus füzeleri düştüğüne yönelik suçlamalar kasıtlı provokasyondur.” ifadesi kullanılmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden da, Endonezya’nın Bali Adası’nda dünya liderleri ile görüşmesinin ardından, “Soruşturma tamamlanana kadar net bir şey söyleyemem ancak füzenin Rusya’dan fırlatılmış olma ihtimali düşük görünüyor” değerlendirmesinde bulunmuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN: RUSYA İLE ALAKASI YOK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan da konuya ilişkin, “Rusya’nın ‘Bizimle bu işin alakası yok’ demesi bizim için önemli. Bütün bunların yanında sabah yine (Almanya Başbakanı) Olaf Scholz ile yaptığımız görüşmede, bunun detay araştırmalarının yapılması gerekiyor, böyle bir kararı vermenin doğru olmayacağını o da söyledi. Rusya’nın ‘Bizimle alakası yok’ ve Biden’ın da ‘bu füzelerin Rus yapımı olmadığını’ açıklamış olması, herhalde bunun Rusya ile alakası olmadığını göstermektedir. Bu, bir teknik arıza olabilir veya farklı olabilir, onun için inceleme araştırma şart.” açıklamasını yapmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş