DOLAR 32,3533 0.31%
EURO 35,1467 -0.05%
ALTIN 2.307,801,34
BITCOIN %
Ankara
19°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

191 okunma

Ünlü Ermeni futbolcudan Erdoğan’a tam destek

ABONE OL
26 Nisan 2023 22:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime giderken AK Parti’nin İstanbul 2. Bölge 9. Sıra adayı Ermeni asıllı Dr. Sevan Sıvacıoğlu oldu. 

Sıvacıoğlu’nun adaylığı azınlıklar arasında büyük sevinç oluşturdu. Sıvacıoğlu’na cemaatlerden ve yeşil sahalardan büyük destek geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir dönem birlikte ter döken; rakip olarak yeşil sahalarda karşılaşan profesyonel futbolcular Milletvekili adayı Sıvacıoğlu’una destek vermek için spor kulübüne geldi.

Bunlardan biri de Lefter gibi Ermeni dünyasının Türk Futboluna kazandırdığı isim Minas Asa oldu.

ERDOĞAN’IN SAHALARDA RAKİBİYDİ

‘ARAP’ lakaplı ermeni asıllı eski profesyonel futbolcu Minas Asa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve azınlıkların temsilcisi Sıvacıoğlu’na tam destek verdi. Bir dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte top koşturan, aynı dönemde rakip takımlarda ter döken Asa, Ermeni Cemati olarak Erdoğan’ın yanında olduklarını kaydetti. 

“LİDERLİĞİNİZDE BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Asa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Ülkemizde son zamanlarda yaşanan olaylar ve ülkemize yönelik uluslararası baskılar karşısında, sizin liderliğiniz altında Türkiye’nin birlik ve beraberliğine olan inancımı bir kez daha teyit etmek istiyorum” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ VEFA’NIN KENDİSİDİR”

Azınlıkların yoğun yaşadığı Feriköy’de bulunan Taksim Spor Kulübü’nde futbol hayatına adım atan Minas Asa, Lefter gibi azınlıkların futbol dünyasına kazandırdığı önemli bir isimdi. ‘Arap’ lakaplı Ermeni asıllı profesyonel eski futbolcu Minas Asa, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasetle ilgili yaşadıklarını paylaştı.

Asa, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile turnuvada karşı karşıya geldiği bir maçta yaşadıklarını anlattı. Asa’ya göre Erdoğan, dikkat çeken bir forvetti. Hızıyla ve anlık gol vuruşlarıyla dikkat çekiyordu. Rakip takımlar onun için özel önlem alıyorlardı. 47 yıl sonra bir programda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldiklerini söyleyen Asa;

“Cumhurbaşkanı Erdoğan vefadır. Vefanın kendisidir. Beni hemen tanıdı. Kilo almışsın dedi. Bir arzum olup olmadığını sordu” dedi.  Ermeni asıllı Türk vatandaşı olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Asa, “Kendi vatandaşlarımdan daha çok ilgi gördüm, sevildim.  Pazara bile gitsem bile esnaf bana para ödetmezdi. Siz bütün vatandaşlarımızın liderisiniz, bu yüzden ülkemizin birlik ve beraberliğine olan inancımızın devam etmesi için bizler de sizin yanınızda olacağız.” dedi.

Milletvekili adayı Sevan Sıvacıoğlu ise, görüşmeye ilişkin duygularını şöyle anlattı:

“Ülkeme hizmet etmek için mücadele ederken aldığınız destekler, sadece bize değil, ülkemize de büyük bir katkı sağlıyor. Bu insanların farklılıklarını bir kenara bırakarak sadece ülkeye hizmet etmek için nasıl birlikte olunabileceğinin de bir göstergesi. Bizler ülkemizin farklı toplum kesimlerine örnek olacak bir durumdayız. Şundan eminim ki temsil ettiğimiz azınlar ülkemizin kalkınması ve gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş