DOLAR 32,4156 0.19%
EURO 35,7329 0.62%
ALTIN 2.323,650,20
BITCOIN %
Ankara
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

104 okunma

Yavuz Ağıralioğlu parti kuracak mı? Canlı yayında açıkladı!

ABONE OL
8 Haziran 2023 05:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarihi seçimler sonrası muhalefette kazan kaynıyor. “Çocuk katilini övenle kazanmaktansa kaybedelim, Kemal Bey’in adaylığında mutabakatın ihlal edilmesine itiraz ediyorum” diyerek İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e istifa çağrısında bulundu. Öte yandan parti kurup, kurmayacağı merak edilen Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin 20 yılından çıkardıkları derslerle yeni bir parti kuracaklarının sinyalini verdi.

“YENİ NESİL SİYASET ANLAYIŞI GETİRECEĞİZ, GEREKİRSE PARTİ KURACAĞIZ”

AK Parti ve Erdoğan’ın 20 yılından çıkarttıkları ve öğrendikleri ışığında parti kuracağının sinyallerini veren Ağıralioğlu, “Bu siyaet dilinden yorulduk. Ben yeni nesil seçmenin şu gün hele hele bu kadar değişim umuduyla iktisara uğradığı bir yerde şöyle bir şey yapacağına inanıyorum. ‘Sizin bize sunduğunuz hiçbir şeye inanmıyoruz artık. Biz artık kimi seçeceğimize, bize ne vaat ettiklerine, yapabilmek kapasitesine ve kalbine bakacağız.’ Yeni nesil siyaset dediğim şey o benim. Yeni nesil tertemiz bir siyasal dil alanı var. Gerekirse parti kuracağız. Ben şöyle bakıyorum arkadaşlarımla parti kurmayacağım ben. Arkadaşlarımla da parti kuracağım ama bizim parti dediğimiz şey memlekette işini en iyi yapanların bizim de kendilerinden hissettiğimiz bir siyasal iklim. Şöyle bir şöhrete ihtiyacı var memlekette yeni siyasi iklimin. Bunlar birileriyle oturuyor, birileriyle beraberlerse bunlar memleketin en iyileridir. En ülkücüleri, solcuları, Alevileri, dindarlar değildir belki ama kesinlikle en iyileridir. Bu arada laik, dindar, ülkücü, alevi de olabilirler her şeyi olabilirler. Vatanlarına, milletlerine aidiyetleri varsa bayraklarını bayrak, vatanlarını vatan, devletlerini devleti biliyorlarsa inançlarının, mezheplerinin, meşreplerinin değil; eğitimlerinin, liyakatlerinin önemli olduğu, hak edenin hak ettiğini bulabildiği, iyiliğin, yetişkinliğin, donanımlı olmanın yegane kriteri olabildiği bir siyasal iklimi canlandırmaya çalışacağız. Bunu nereden öğrendik, Tayyip Bey’den, 20 yılından, AK Parti’nin 20 yılından öğrendik.” dedi.

“TAYYİP BEY ‘PARTİYİ MİLLET KURDU TABELAYI BİZ ÜSTÜNE ASTIK’ DEMİŞTİ, BİZ DE O ZAMANI KOLLUYORUZ”

Erdoğan’ın AK Parti’nin kuruluşundaki bir sözü hatırlatan Ağıralioğlu, “AK Parti’nin kuruluşunda güzel bir şey söylemişti Tayyip Bey, ‘Partiyi millet kurdu biz üstüne tabela astık’ dedi Tayyip Bey. Parti böyle kurulur. Partinin kuruluşu bir ihtiyaçtan doğmalı. O ihtiyaç siyasi olarak ete kemiğe bürünmelidir. O zamanlamayı o toplumsal hissiyatla buluşturduğunuz an gerisi sadece tabelayı milletin kalbine asmaktan ibarettir. O zamanı kolluyoruz.” şeklinde konuştu.

“ERDOĞAN İÇİN BIRAKIN DAVA ARKADAŞLARINI YOL YÜRÜDÜĞÜ KÖPEĞİNİ BİLE SATMAZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok vefalı bir insan olduğunu belirten Ağıralioğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı için derler ki, onun hasımları bile der. Yaptıklarını çok ağır dille eleştiren pek çok hasmını Tayyip Bey için şunu konuşurken duydum, ‘Yaptıkları her şeyde kızıyorum ediyorum ama siyaseten çok vefalıdır, çok af edersiniz yol yürüdüğü dava arkadaşlarını değil kedisini, köpeğini bile satmaz’ onu takdim ederken hasımları bile böyle diyor.” diyerek konuştu.

“KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER İSTİFA SORUMLULUĞUNU TAŞIMASI GEREKİYOR”

Ağıralioğlu’ndan Kılıçdaroğlu ve Akşener’e istifa çağrısı:

“Bu kadar büyük bir değişim umudunun bu seçim sonuçlarıyla istifa sorumluluğunu taşıması gerektiğini düşünüyorum. Meral Akşener’in istifa etmesini söylememin nedeni kazanamayacaklarını bildiği ve masadan kalktığı halde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kabul etmesi. Hanımefendi bu mevzuda benim siyasi koordinatlarımı çizdiğim her şeyin arkasında aslında aynı hassasiyetlerle defalarca konuştu. Masadan kalktınız oturmayacaksınız.”

“KENDİLERİNE OY VEREN İNSANLARA ÇOK BÜYÜK BİR SAYGISIZLIK”

Kazanılamaz stratejisinin bir tek Kılıçdaroğlu’nun adı olduğunu söyleyen Ağıralioğlu, “Aslında kazanılamaz stratejisinin bir tane adı vardı. Kemal Kılıçdaroğlu. Bu stratejinin bir tane adı vardı. Ben en çok şuna şaşırıyorum. Sanki ilk defa yeniliyorlarmış, sanki bu yenilgi gerçekten sürprizmiş gibi, sanki bu yenilgiyi daha önceden hiç planlamadılar ve aslında bu bir yol kazasıymış gibi davranan, mimikleri bile böyle olan insanları görünce bunun kendilerine değişim umuduyla oy veren insanlara çok büyük bir saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Kılıçdaroğlu neden kazanamıyor? Zaten Kılıçdaroğlu 10 seferdir kaybediyor” dedi.



KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş