DOLAR 32,3321 0.24%
EURO 35,1012 -0.1%
ALTIN 2.298,240,92
BITCOIN 22791750,57%
Ankara
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

148 okunma

YTÜ öğrencileri Peygamberimiz’e hakaret eden Uğur Kutay’ın cezalandırılmasını talep etti

ABONE OL
21 Aralık 2022 01:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay’ın, 5 Aralık’ta Senaryo Yazımı dersinde müfredat dışına çıkarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.S.) ve İslam’a hakaretler ettiği ortaya çıkmıştı.

Tartışma sosyal medya aracılığıyla dalga dalga yayılırken, Müslümanlar arasında büyük infiale neden olmuştu.

BÜYÜK TEPKİLER YÜKSELİNCE YTÜ REKTÖRLÜĞÜ DERS VERMESİNİ DURDURDU

Tepkiler yükselirken geçtiğimiz günlerde Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Umut. R. Tuzkaya ise kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanan skandalla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlamış, “Kamuoyuna Duyurulur: Öğr. Gör. Uğur Kutay hakkında disiplin ve ceza soruşturması açılmış ve savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Dersleri başka bir akademisyene aktarılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

UĞUR KUTAY’IN İSLAM’A VE PEYGAMBER EFENDİMİZE YÖNELİK SAPKINCA HAKARETLERİ SUÇ

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ve “Dini Değerleri Aşağılama” suçu işleyen sapkın sözlerin sahibi Uğur Kutay hakkında bir açıklamada YTÜ öğrencilerinden geldi.

YTÜ öğrencilerinin Twitter hesabından yapılan paylaşım şöyle:

YTÜ ÖĞRENCİLERİ: BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜ VE UTANÇ DUYUYORUZ

Öncelikle ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından birisi olan Üniversitemizin bir akademisyen skandalı ile gündeme gelmesinden dolayı büyük bir üzüntü ve utanç duyduğumuzu belirtmek istiyoruz.

“PERVASIZCA İSLAM’I PEYGAMBERİMİZİ VE MÜSLÜMANLARI AŞAĞILAMAKTADIR”

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay 5 Aralık 2022 tarihli dersinde dinimize, Peygamberimize ve değerlerimize ağır hakaretler etmiştir. Kutay’ın bu hakaretleri aslında bardağı taşıran son damladır zira mezun ve şikâyetçi öğrencilerin ifade ettiklerine göre Kutay, yıllardır derslerinde pervasızca İslâm’ı, Peygamberimizi ve Müslümanları aşağılamaktadır. Son yaşanan hadise ile birlikte sabırları taşan öğrencilerin şikâyet etmesi sonucu üniversite yönetimi ve kamuoyu bu skandaldan haberdar olmuştur. Burada vermeyi kendimize bir zûl olarak gördüğümüz ifadelerle Kutay sadece vicdanları yaralamamış aynı zamanda kendisine verilen müfredatın tamamen dışına çıkıp kendi ideolojik fikirlerinin propagandasını yaparak kamu görevini kötüye kullanmış bununla beraber dinimizi, Peygamberimizi ve Müslümanları hedef alarak TCK’nın 216/1 ve 216/3 maddelerince “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile “dini değerleri aşağılama” suçlarını işlemiştir.

UĞUR KUTAY CAYDIRICI BİR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI

Akademisyenlerin dinî ve siyasî görüşleri olabilir ancak akademisyenler de herkes gibi  farklı dinî ve siyasî görüşlere, ülkenin ortak değerlerine saygı göstermelidir.

Nihai olarak, yetkili mercilerden beklentimizin Peygamber Efendimize hakaret eden ve Müslümanları aşağılayan Uğur Kutay’a en caydırıcı cezanın verilmesi olduğunu belirtirken sürecin yakından takipçisi olacağımızı bildirmek istiyoruz.

Saygılarımızla
Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrencileri

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

deneme
dedektif | özel dedektif | fixbet giriş